Προσβάσιμα ταξι του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών – Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης λειτουργεί υπό την εποπτεία του τρία προσβάσιμα ταξί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα οχήματα, ανάλογα με τον τύπο τους, έχουν δυνατότητα μεταφοράς δύο ή τριών χρηστών τροχοκαθισμάτων και τεσσάρων ή πέντε συνοδών/ καθήμενων επιβατών.

Η επιβίβαση στο όχημα γίνεται μέσω μηχανοκίνητου αναβατορίου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Εντός του οχήματος γίνεται πρόσδεση του τροχοκαθίσματος με ειδικούς ιμάντες, ενώ γίνεται και πρόσδεση του χρήστη τροχοκαθίσματος με ζώνη ασφαλείας.

Η κλήση του οχήματος γίνεται με ραντεβού μέσω των κινητών τηλεφώνων των οδηγών. Παραπομπή στον αντίστοιχο αριθμό του οδηγού γίνεται και μέσω του σταθερού τηλεφώνου του συλλόγου (2310 310210). Η χρέωση είναι αντίστοιχη με αυτή της χρέωσης ραδιοταξί με ραντεβού οπότε γίνεται με ταξίμετρο και όχι με καθεστώς τιμολόγησης.

Η υπηρεσία λειτουργεί καθημερινές και σαββατοκύριακα σε 24ωρη βάση, προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες για μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία.

Ένα από τα προσβάσιμα ταξί που λειτουργούν στο σύλλογο
Ένα από τα προσβάσιμα ταξί που λειτουργούν στο σύλλογο