Δελτίο τύπου 2ο Σεμινάριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο Σεμινάριο του ερευνητικού έργου WorkAbility:

Εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ (ΕΟΣΜ/ ΑΠΘ) διοργανώνουν Σεμινάριο στα πλαίσια του ερευνητικού έργου WorkAbility με θέμα “Εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα”.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 14.00, στην αίθουσα «Ιωάννα» του ξενοδοχείου «Καψής».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν οι διάφορες κατηγορίες εμποδίων που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ σε σχέση με την απασχόληση, όπως: α) εμπόδια λόγω προκαταλήψεων και στερεοτύπων, β) εμπόδια στην εκπαίδευση, γ) εμπόδια προσβασιμότητας στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, δ) εμπόδια που αφορούν τη χρήση του διαδικτύου και την ηλεκτρονική προσβασιμότητα καθώς και ε) εμπόδια που σχετίζονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και προγραμμάτων για την απασχόληση των ΑμεΑ.

Επίσης, στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ερωτηματολογίου η οποία διεξήχθη με θέμα την απασχόληση των Ατόμων με Αναπηρία. Στην έρευνα πήραν μέρος μέλη συλλόγων ΑμεΑ που συνεργάζονται με τους εταίρους του έργου και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει συζήτηση, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθετήσεις αλλά και ερωτήσεις.

To ερευνητικό έργο WorkAbility στοχεύει στην προώθηση της απασχόλησης των ΑμεΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από τις χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – ΕΟΧ (Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία) και από το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στο έργο WorkAbility συμμετέχουν δύο εταίροι: η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του ΑΠΘ (ΕΟΣΜ/ ΑΠΘ), η οποία αποτελεί επίσης τον συντονιστή του έργου, και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Συνεργάτες του έργου είναι η Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, το Παράρτημα Μακεδονίας Θράκης του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και η Ένωση Κωφών Βορείου Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τους στόχους του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα, www.workability.gr